Non profit organisatie Hansavedas

De organisatie van Swami Vidhyadhishananda, waar mijn docent Robert Boustany in de leer is.

De Hansavedas organisatie wordt geleid door Swami Vidyadhishananda. Hij is een van de weinige monniken die zijn yoga kennis direct heeft doorgekregen van een ononderbroken lijn van 5000 jaar oud. De organisatie wilt er zorg voor dragen dat de authentieke kennis van yoga niet verloren gaat. De kennis is altijd mondeling van persoon tot persoon doorgegeven aan de hand van de yogasutras. Deze teksten zijn alleen goed te interpreteren als je een bepaalde staat van spiritualiteit hebt bereikt. Indien deze teksten verkeerd geïnterpreteerd worden, wordt de yoga verkeerd uitgedragen. 
De non-profit organisatie heeft geld nodig om deze kennis te behouden en maakt het mogelijk om donaties te doen via hun website www.hansavedas.org. In ruil vind je zeer veel informatie, geleide meditaties en Pranayama technieken terug op deze website om te bekijken/volgen.

 

Voor mij is het heel belangrijk dat het oude yogasysteem behouden blijft, zodat veel mensen er profijt van kunnen hebben.

 Ik volg de opleiding Pralaya yoga bij Robert Boustany die een directe leerling is van Swami Vidyadhishananda. De kennis die ik hier leer verspreid ik graag in mijn lessen. Ook zal ik op 3 Januari samen met Laurens van jojoyoga een yogales geven waarvan de opbrengst geheel naar deze organisatie gaat. Zie nieuws voor meer info.

Flow'er, live yoga.
De yogastudio waar yoga8 de lessen geeft.

Maaikepieters.com
De website van de astrologe waarmee ik regelmatig samenwerk, zoals de nieuwe- en volle maan yoglessen. En ook de workshop die we samen op 19 mei geven.

Breathtaking...
Dit filmpje en dit intervieuw houdt mij nu al dagen bezig. Ik ben diep onder de indruk. Ik vind het heel eng, maar zo fascinerend! Wat is het menselijke lichaam en de evolutie toch fascinerend. Hoe is het mogelijk!
Nu is dit filmpje in het frans, maar op Netflix is het engels ondertiteld, mocht je er iets van willen begrijpen als Frans niet je sterkste kant is.
Tijdens mijn yogaopleiding bij Robert Boustany heb ik al ervaringen mogen horen van iemand die aan freediving doet. Toen al erg fascinerend, maar nu ik dit filmpje zie en ik deze man zo overtuigend zie spreken, het enthousiasme in zijn ogen en lichaam stralen er van af, ben ik geneigd dit toch ook zeker te gaan proberen. Allereerst ga ik weer eens oefenen met mijn one-minute-breath (ademhalingstechniek waarbij je 1 x per minuut ademhaalt). Misschien probeer ik dan over een paar maanden eens uit in de zee of het zwembad hoe lang ik mijn adem in kan houden onder water. Als je lichaam hiertoe in staat is... dan moet je dit toch zelf ervaren?!
Het mooiste wat hij zegt, is dat je je volledig aan de situatie moet overgeven onder water. Geen enkele weerstand bieden en er op vertrouwen dat je lichaam dit kan. En dan zal alle spanning van je afspoelen, letterlijk en figuurlijk. Je ervaart geen enkele spanning meer in je lichaam, want zo diep onder water ben je gewichtloos, alsof je in de ruimte bent. Oefff, maar het lijkt me oh zo moeilijk om jezelf hiervan te overtuigen op dat moment diep in de zee.


Vergeet het belangrijkste aspect in de yoga niet: Het ademen en deze man verteld haarfijn waarom

Because the best things in life are free...
Neem een kijkje op het gratis online magazine http://www.4mamamagazine.nl/2015/11/4mamamagazine-01/ pagina 82-86
Dit magazine is ontstaan door 3 fantastische mama's die genieten van het leven en al het moois in de wereld op een bewuste manier met jullie willen delen. Online dus geen papierverspilling, mooie grafische vormgeving waar je, als je die hebt, op een groot beeldscherm van kunt genieten, maar ook onderweg of waar dan ook op je telefoon. Het is een feelgoodmagazine. Ik vind het dan ook geweldig dat ik af en toe een yoga-artikel mag plaatsen hierin en zo nog meer mensen, in dit geval mama's, enthousiast te kunnen maken om yoga te doen. Door yoga voel je je lekkerder in je vel, je leert goed voor jezelf te zorgen en daardoor komt er ruimte om goed voor anderen te kunnen zorgen. Het maakt de wereld mooier!

www.yogabythesea.nl
Een samenwerking van zeeuwse yogadocenten opgericht door Jessica Groenenberg om tijdens de zomer in Zeeland yogalessen te verzorgen op het strand en op het water.

De yoga fotografie op de website is gemaakt door Angela Verdam van Scherp! Fotografie en Edwin Paree.

Scherp! Fotografie

www.edwinparee.nl