opgeven via yoga8@live.nl
voor meer info over Hansavedas ga naar Hansavedas.org

Zondag 19 mei geef ik samen met Maaike Pieters een workshop over Ayurveda en Astrologie. We behandelen de 5 elementen waaruit de wereld en ons lichaam is opgebouwd.
Je krijgt een persoonlijke horsoscoop en jouw lichaamsconstitutie wordt bepaald. Met deze kennis kun je voor jou persoonlijk de beste keuzes is je leven maken qua voeding, activiteit en dagelijkse rituelen.  Er zal een ayurvedische thee en versnapering zijn.
Er is nog een plaatsje vrij....

Je kunt je opgeven via de mail van deze website.

Yoga8 verzorgt samen met Atyna van "Atyna verbindt" yogaworkshops voor het programma "pensioen in Zicht" van de organisatie Stavoor. Het programma heet: "een nieuwe toekomst Pensioen in Zicht". 


De Trainingen duren 3 dagen en vinden plaats in het prachtige rijksmonument Hotel de Sprenck in Middelburg. De yoga training is een onderdeel van dit mooie programma.
Hoe kan yoga helpen om gezond en vitaal te blijven tijdens het pensioen. De training werkt volgens de principes van de blauwe zones in de wereld. De blauwe zones zijn gebieden waar de mensen heel vitaal en over de 100 jaar oud worden. 
De yoga is aangepast naar de behoefte van deze levensfase om het dagelijkse leven aangenaam te laten zijn.


MAANdag 4 februari: yoga en astrologieles!Yoga en Nieuwe maan!!

Het is de traditie dat er tijdens nieuwe en volle maan geen intensieve yoga beoefend wordt. 
de nieuwe maan is het moment om aandacht te geven aan je gevoelswereld, het is een moment waarop nieuwe ideeen die zijn ontstaan tot ontwikkeling kunnen komen.
De maan staat in het teken van waterman wat out-of-the-box denken stimuleert en samenwerking met anderen bevordert.
Ik zal een zachte Yin yogales geven samen met Maaike Pieters van MP Coaching Psychologie en Astrologie. De yin yoga bevordert het verstillen, en maakt het makkelijker te luisteren naar gevoelens en ideeen die naar boven komen borrelen.

De les is te volgen voor leden van FLow'er binnen het abonnement of als strip van de 10 strippenkaart. Zonder abonnement van flow'er kun je deze les volgen voor 15 euro.
graag iedereen opgeven via yoga8@live.nl i.v.m. het beperkte aantal plekjes.


In de zomer van 2018 draai ik ook weer mee in het SUP yoga rooster van Yoga By The Sea.
we hebben er een nieuwe locatie bij.
Het rooster 
maandag: 18:00-19:30 bij Vertigo, inschrijven via www.vertigo-sports.com
woensdag 10:30-12:00 bij Surfschool Veerse Dam, inschrijven via www.windsurfschool.nl
vrijdag 18:00-19:30 bij Surfschool Veerse Dam, inschrijven via www.windsurfschool.nl
zaterdag 10:30-12:00 bij Surfschool Veerse Dam, inschrijven via www.windsurfschool.nl

full moon lessen
28 juni: 20:00 - 21:30 
27 juli: 20:00 - 21:30
26 augustus: 18:30 - 20:00
25 september: 17:30 - 19:00
Locatie Surfschool Veerse Dam, inschrijven via www.yogabythesea.nlFlyer Mid-Day-Break yoga.pdf

Nieuw op Maandag in 2018
10:45-11:45 Easy Flow yoga
12:15-13:00 Mid-day break yoga

Data 2018 Volledige 1e serie Ashtanga Yoga:
07/01/18 10:00-12:00
04/02/18 10:00-12:00
11/03/18 10:00-12:00

De Oktober Flow is af, en heb hem dit keer maar meteen aan het begin van de maand oktober op Youtube gezet

Ik heb voor het eerst een poging gedaan om de verschillende flowseries uit mijn Flow les van de maand September op film te zetten en op Youtube geplaatst. Voor degene die graag thuis de Flow blijven beoefenen. Misschien wordt het makkelijker om zo elke dag een klein beetje yoga te doen.
de muziek is ook terug te vinden op spotify in het album September Flow. Mijn ervaring is dat je door middel van de mantras in het juiste ritme van ademen en bewegen komt. Om in de juiste state of mind te komen. Bijvoorbeeld na een drukke dag of na het opstaan om de dag rustig te beginnen.
De mantra So Ham, ofwel Ik Ben. Niets meer en niets minder!
Lokah Samastah, voor meer compassie en vrede met jezelf en de wereld om je heen.

99% Practise 1% theory


zondag 24 september Ashtanga Yoga volledige serie in 2 uur.
Locatie: Flow'er
Tijd: 10:00-12:00
Prijs: 15 euro contant of overmaken vooraf op NL 55 INGB 0684984415

Yoga8, Yoga By The Sea en Wind Kite Surfschool Veerse Dam

Ook deze zomer draai ik weer mee in het rooster van yoga by the sea met de SUP lessen. Yoga les op een Stand Up Paddle board.
Heb je nog nooit yoga gedaan en nog nooit gesupt. Geen zorgen: eerst krijg je een uitleg over het suppen en daarna gaan we aan de slag met de basis van yoga al drijvend op een SUPboard. Voor ervaren yogi's zal dit ook een geheel andere beleving zijn. Alle stabiliserende spiergroepen worden aangesproken om je balans te houden. Spieren die we eigenlijk vaker zouden moeten inzetten!
Alle aandacht is in het nu, de focus geheel op het balanseren tijdens de iets uitdagendere houdigen (ieder heeft voor zichzelf de keuze hoe uitdagend) en tijdens de verstillende houdingen worden alle zintuigen geprikkeld. Je hoort de kabbelende geluidjes van het water, de natuur om je heen. Je ruikte het water, je voelt de zon of de wind op je gezicht. Ook wanneer het weer er niet uitnodigend uitziet, zal het een les zijn waar je in het moment op kunt gaan. Je mag een wetsuit aantrekken, waardoor je het niet koud zult krijgen.
van 2 juli-15 september elke:
maandagochtend van 10:00-11:30
woensdagochtend van 12:00-13:30
maandag, - en woensdagavond van 18:00-19:30
zaterdagochtend van 10:00-11:30
geef je op bij surfschool de veerse dam door het volgende nummer te bellen: +31 (0)642835747


Lesvervanging bij Yoga Sadhana in Vlissingen.
vrijdag 8-07/16 vervang ik de ochtend lessen bij yoga Sadhana. Van 09:00-10:15 Poweryoga en van 10:30-11:45 de Yin yoga

lesvervanging bij Yoga Sadhana
Op dinsdag 16 februari en dinsdag 23 februari geef ik de Ashtanga yogales bij Yoga Sadhana. Deze les is van 09:00-10:30.
Tevens vervang ik de runners/poweryoga les en de Yin yoga les op vrijdag 26 februari. Poweryoga is van 09:00-10:15 en de yin yoga 10:30-11:30

Best things in life are free...
Nooit gedacht dat ik ooit een artikel zou mogen schrijven in een magazine. Maar toch, het is dan zover, een artikel over yoga,  waarom en hoe je er mee kunt beginnen. Heel laagdrempelig, je hoeft het magazine maar te bekijken op je computer of smartphone. Het is een online magazine en laag drempelig, omdat het gratis is. Je kunt dus beginnen met yoga in je eigen huis of tuin of in het bos of op het strand. Aangezien de oefening die ik beschrijf over ademhalen gaat, kun je het dus ook ècht overal doen
http://www.4mamamagazine.nl/2015/11/4mamamagazine-01/ pagina 82-86

Maandag 26 oktober  van 19:00-21:00         

Workshop Armbalans en handstanden bij Flow'er in Middelburg.
Armbalansen en omgekeerde houdingen roepen vaak een gevoel op van angst en weerstand. Het is een vrees voor het onbekende, je wereld staat op zijn kop en ziet er anders uit dan je gewend bent.
Je bent bekend met het op je benen staan, maar niet met het gewicht te laten dragen door je armen en handen.
Wanneer je uit je comfortzone gaat, leer je je grenzen verleggen en krijg je nieuwe ervaringen en vaardigheden. Tijdens de workshop ga je op een veilige en opbouwende manier je eigen grens verleggen. Beginners en gevorderden zullen hier profijt van hebben. Leer te observeren waar bij jou in je lichaam de angst en weerstand zich vastzet. door bewustwording hiervan, kun je gericht op die plek gaan ontspannen. Ook tijdens een uitdagende houding. laat de angst los en hervind je moed.


Locatie: Flow'er yogastudio, korendijk 34 te Middelburg
Tijdstip: 19:00-21:00
Kosten: voor leden 15 euro, niet leden 20 euro. De helft van de opbrengst gaat naar vluchtelingenhulp
aanmelden: vooraf via info@flow-liveyoga.nl

Het zomerrooster is van start. van 20 juli t/m 30 juli geldt het zomerrooster bij Flow'er. De Ashtanga yoga les, wordt een op ashtangayoga gebaseerde Flowles. Nog steeds op maandagavond 20:00 uur, alleen 15 min. korter.

Maandag 31 Augustus geef ik een SUP yogales bij Surfschool de Veersedam. Om je op te geven voor deze heerlijke ervaring op het water klik op deze link: www.windsurfschool.nl/contact/. Deze les geef ik in samenwerkingsverband met Yoga By The Sea.
Voor overige SUP les mogelijkheden bij mijn collega's kijk op de website van de surfschool, maar ook op de website van Flow'er. Heel de zomer worden er fijne yogalessen gegeven in de natuur.

 

Zaterdag 4 juli
Op zaterdag 4 juli geef ik een workshop over armbalans houdingen, jump en transities bij Yoga Sadhana in Vlissingen. voor meer informatie en aanmelden open onderstaande pdf


workshop yoga sadhana!.pdf

Donderdag 28 mei
Workshop Yoga op het strand gegeven aan mijn collega's van het operatiekamercomplex van het ADRZ.
Thema was ontspanning en juist gebruik van het lichaam. De houdingen waren gericht op het voorkomen van klachten en het verminderen van klachten ten gevolge van de fysieke  en mentale belasting op het werk.

Maandag 5 januari
Wauw wat een belangstelling voor de Ashtanga Yogales was dat vanavond! Wel 21 yogi's die er zin in hadden.
Het was volle maan dus ik had de les vrij rustig gehouden. Volle maan maakt overmoedig dus is het beter om de energie een beetje te temperen. Studenten van Yoga8 en Flow'er zorgen voor een mooie groep.

30 december 2014 
De laatste Ashtanga yogales op de locate de raadzaal van praktijkcentrum het gemeentehuis!

De lessen worden verplaatst naar maandagavond 20:00-21:30 bij Flow'er in Middelburg.
Dit vanwege organisatorische redenen.
Ik hoop jullie ter afsluiting van 2014 a.s. dinsdag te zien in de raadzaal en in 2015 op 5 januari jullie te mogen begroeten in de yogastudio van Flow'er.

Voor iedereen de beste wensen en dat 2015 maar een mooi yoga jaar mag worden!!

Namaste!

02-10-2014
Yoga Alliance registratie voltooid.

Na een jaar les geven vond ik het toch tijd worden om een "keurmerk" aan te vragen. Nu weten jullie dat jullie in handen zijn van een internationaal gecertificeerde yogadocent die voldoet aan de standaard van de Yoga Alliance.

Voor meer info klik op deze link: Yoga Alliance

25 juli 
de les is vol

2 juli
extra try out les 

20:19, 15 mei 2013

11 juni 2013

Start eerste Ashtanga yoga les in de raadzaal van praktijkcentrum het gemeenthuis in Sint Laurens.

De maand juni try out lessen voor maar 5 euro per les!!!! 

Meld je aan bij "inschrijvingen" op deze site, als je hiervan gebruik wilt maken.

 

 

 

20:14, 15 mei 2013

13 april 2013

Mijn Ashtanga yogadocent certificaat behaald aan de AYA.